VAŽNA OBAVIJEST – ODGAĐA SE štrajk radnika prijevoznika 17.3.2020. i problemi s COVID-19 virusom

Temeljm odluke sindikata štrajk se odgađa!

U nastavku je inicijalna obavijest:

Poštovani putnici,

Sindikati su najavili generalni štrajk u autobusnom prijevozu u utorak 17.3.2020. od 00:00 do 24:00. Iz ovog razloga će sve vožnje i linije taj dan biti nedostupne, ovo uključuje sve građane: učenike osnovnih škola, srednjih škola, studente, radnike, umirovljenike.


Nama kao prijevozniku ovo nije popularna mjera jer stvaramo gubitak taj dan kao i našim putnicima također, no stvar je izmakla kontroli i nismo krivi mi niti naši radnici. Država nije provela Zakon o prijevozu u cestovnom prometu u djelo (implementirala ugovore o javnim uslugama) i hrvatski privatni prijevoznici su trenutno na koljenima. Mi smo svi prevareni.

Posljedično mi ne možemo ispuniti uvjete koji naši radnici traže (prvenstveno sklapanje kolektivnog ugovora) i što je povod štrajku.


Uz sve ovo mi smo najugroženiji dio gospodarstva radi COVID-19 virusa. Otkazani su skoro svi povremeni prijevozi (izleti) i pao je broj putnika na linijama. Tendencija je da će biti još gore. S obzirom da nemamo ugovore o javnim uslugama nismo u mogućnosti održati linije, za razliku od ostatka EU. 

Danas se konačno javio Ministar Butković, od kojega smo tražili da sastanak bude u petak, no on je dogovorio sastanak u ponedjeljak u 13h. Ako Ministar neće donijeti konkretne mjere, sindikati će vjerojatno održati cjelodnevni štrajk na području cijele RH.

Molim Vas da obavijestite građane i škole da taj dan neće biti prijevoza, odnosno da prate obavijesti u medijima. Što se nas tiče mi ćemo na našim stranicama dati obavijest ako štrajka neće biti.

Hvala na razumijevanju,

Direktor

Meštrović prijevoz d.o.o.

Hrvoje Meštrović